Etappe 12

Etappe 12 Van Briallos naar Pontecesures 

Dinsdag 16 oktober

 

We hebben allebei niet goed geslapen. Bij Anne lag de pizza zwaar op de maag en voor mij was het bed te kort. We zijn de eersten die opstaan (terwijl we toch echt niet de vroegsten zijn) en gaan op pad. Het is een prachtige ochtend. Het is stil en mistig maar al snel trekken de nevelen op en komt de zon tevoorschijn. Het ziet er allemaal zo mooi uit en daar genieten we van. Gek genoeg verdwijnt het zombiegevoel van een slechte nacht ook meteen als je weer buiten aan het lopen bent.

 

We ontbijten in het eerste cafeetje dat we tegenkomen met gebakken eieren voor een goede bodem. De aardige barman fixt nog even Anne's wandelstok, die alleen nog maar tot dwergformaat kon worden uitgeschoven. Ze had hem al bijna weggegooid maar hij zal nog goed van pas komen. Het is fijn om na een regenachtige dag weer in de zon te lopen. Het is ook weer een prachtige route.

 

Vrij snel komen we in Caldas de Reis, dat bekend staat om zijn eeuwenoude warmwaterbron en badhuis. We bekijken het stadje en na een koffiestop vervolgen we onze weg. We overwegen nog even een massage in het badhuis, maar we vrezen dat we dan niet meer verderkomen dan Caldas. 

 

Als we deze plaats achter ons hebben gelaten, komen we al vrij snel weer in de bossen. Daar komen we een vrouw tegen die op haar nette schoenen op het modderige pad loopt. Ze maakt een praatje met ons en ze blijkt uit Medellin (Colombia) te komen en is even ontsnapt aan een congres dat ze volgt in Caldas de Reis. Ik vertel haar dat ik daar dit jaar ben geweest. Ze loopt niet zo snel dus na een tijdje nemen we afscheid en lopen we verder in ons eigen tempo.

 

Als we bij een lunchplek arriveren, nemen we het er even van met een pelgrimsmenu. Het is op een gegeven moment zelfs te warm in de tuin die we geheel voor ons zelf hebben. We moeten als we aan de koffie toe zijn, de schaduw opzoeken. De koffie wordt in stijl geserveerd in het trouwservies van opa en oma van de eigenaresse. Met een borrel er bij. Als dat maar goed afloopt, want we hebben nog wel wat km te gaan.

 

We komen eind van de middag aan in De herberg in Valga. We zien hetzelfde Engelse en Duitse stel als van de herberg van gisteravond. Het is op zich een prima plek maar we zijn allebei nog niet erg moe, het is een mooie avond en morgen is er slecht weer voorspeld. Dus we lopen nog even door naar waar een volgende slaapgelegenheid is.

 

De route is in het avondzonnetje extra mooi. Iets na half acht komen we aan in Pontecesures, waar we ons zelf trakteren op een hotelletje met hele fijne bedden. We kunnen er ook eten en daarna gaan we vroeg slapen. 

Foto's van het ochtendgloren

Kerk in Caldas de Reis

Oude Romaanse brug in Caldas de Reis

Caldas de Reis

Drukte op de weg

Koffie met (zelfgebrouwde?) borrel uit oma's servies

De hele familie helpt mee in de wijngaard

Genieten van de avondzon

Laatste zonnestralen van de dag