Etappe 2 Van Vila Cha naar Arcos

zaterdag 6 oktober

 

Na een goede nacht gaan we ontbijten in het hotelletje. Als we de gastenhuiskamer binnenkomen, is de ontbijttafel bezet met een Russisch gezin, dat een beetje raar opkijkt van ons (waarom?). De ontbijtdame pakt snel een tafeltje voor twee van het terras. Het leek eerst even alsof ze ons buiten wou neerzetten, maar dat is gelukkig niet zo. Het is nog een beetje fris.  Maar lang zal dat niet duren want de lucht is alweer strakblauw. We gaan weer aan de wandel nadat ik mijn blaar heb beleukoplast.

 

Na een uur zijn we in het dorp Azurara waar we afscheid nemen van de zee en landinwaarts gaan naar Vila do Conde, een leuk uitziend stadje. Tijd voor een koffiepauze en een pastel de nata. Hierna nemen we de route die leidt naar de Camino central, de oudste weg naar Santiago (in Portugal). Het is even zoeken naar de gele pijlen maar gelukkig zien we een paar andere pelgrims een weggetje in slaan. De verbindingsroute is niet zo heel mooi. Een groot deel loopt langs de weg en daar rijden ook auto's.  Niet zo fijn om te lopen. Maar uiteindelijk komen we dan toch op plattelandsweggetjes terecht die ons aan het eind in Arcos doen belanden.

 

Daar blijkt helaas geen herberg te zijn, alleen twee hotelletjes. Dat stond waarschijnlijk wel in ons Nederlandse boekje, maar niet in die Duitse. Het ene zit vol en de andere heeft ook geen plek.  Maar we mogen wel in het kantoortje slapen. Dan zetten ze er gewoon twee opklapbedden neer.  Het alternatief is doorlopen naar het volgende dorp maar dan weten we niet of er nog plek is in de herberg. Dus we besluiten te blijven en het fijne is dat we meteen kunnen aanschuiven voor een driegangen diner: groentesoep, kippenpoot en een toetje. Dat wordt allemaal in een rap tempo uitgeserveerd. Drie kwartier later zijn we klaar en relaxen we nog even in de huiskamer.  Dan gaan we lekker slapen op de nog best comfortabele bedden.

landinwaarts

koffiepauze

Vila do Conde

onderweg naar arcos

Kerk van Arcos

Guesthouse