Etappe 4 van Barcelos naar Balugâes maandag 8 oktober

 

We genieten van een heerlijk ontbijt en dsar hebben we de Roemeense jongens weer. Zij gaan vandaag een lange etappe lopen. Voorlopig zien ze dus niet meer.  Misschien nog in Santiago, we wisselen contactgegevens uit.

 

Wij lopen de helft van hun aantal kilometers ons einddoel vandaag is Balugâes, een klein dorpje. Het is 's ochtends nog fris maar al snel warmt het op. De weg voert ons weer langs mooie velden en door bossen, heuvel op en heuvel af. De been- en bilspieren worden goed getraind en het is weer flink zweten.

 

Als we halverwege een berg even op adem komen, krijgen we gezelschap van een groepje Duitse mannen. Ze zijn een 60+ clubje en ze lopen elk jaar een (stuk van een) pelgrimsroute. Om de beurt rijdt er een met een busje mee met alle bagage. Ook een mooie manier. Ze nodigen ons uit voor de picknicklunch en nadat we ze gewaarschuwd hebben dat wij  best veel eten en zij hebben aangegeven dat dat geen probleem is, gaan we graag op hun uitnodiging in. Ze hebben brood met kaas en worst, water en rode wijn. Het smaakt ons heerlijk. De pater familias ontfermt zich om nog even over de mensen met blaren, ook die van mij.

 

Na de lunch nemen we afscheid van onze nieuwe Duitse vrienden, die wij de Super Bocken hebben gedoopt. Super Bock is de naam van het lokale bier. We lopen weer verder.  Het is erg warm vandaag, gelukkig hebben we voldoende water in de rugzak en kunnen we ook nog genieten van wat de natuur ons te bieden heeft. Appels, vijgen, tamme kastanjes, druiven, kiwi's, limoenen, het groeit hier allemaal langs de weg. Of op de akker. Die wne boer zal vast die twee appels die we hebben geplukt niet missen. De oogsttijd is bijna voorbij. Veel maisvelden zijn al gerooid, maar fruit hangt er nog wel veel.

 

We komen rond 16 uur aan bij de overnachtingsplek: Quinta da Cancela in Baluguas. Het is een prachtige wijnboerderij in ruste die nu dienst doet als hotel. Portugal heeft goede wijnen en de Camino leidt ons langs vele wijngaarden. Veel oude wijnboerderijen zijn omgeturned tot hotels en herbergen. We rusten uit en genieten nog even van de laatste zonnestralen in de mooie tuin. We hebben een heel groot appartement voor ons zelf, met rustieke inrichting. 

 

We gaan 's avonds een hapje eten in het restaurant, waar ze niet zuinig zijn met de wijn. Daarna gaan we terug naar de Quinta, waarbij ik bijna een hartverzakking krijg als er opeens op ooghoogte een woest blaffende hond verschijnt boven de schutting van een tuin uit.  Gelukkig zit er een hek voor want deze ziet er niet gezellig uit. Als we terug zijn in de Quinta, gaan we vroeg slapen. Je wordt van al die kilometers namelijk best moe.

Lunch met de Super Bocken

De weg gaat van dorpje naar dorpje

Quinta da Cancela

Ons huisje

Relaxen in de mooie tuin

glaasje wijn bij het eten